Рекордна інфляція в США може вдарити по заощадженнях українців: Як зберегти гроші та у що інвестувати

Українцям рекомендують переводити свої заощадження в золото. Дорогоцінний метал – один із найкращих способів інвестувати гроші на тлі рекордної інфляції у США та нестабільності курсу світових валют, зазначають Патріоти України.

Ще зовсім недавно, у період розпалу пандемії коронавірусу, золото втрачало ціну. Однак після того, як у лютому 2022 року в США було зафіксовано рекордний за останні тридцять років рівень інфляції, золото почало дорожчати. Аналітики називають цей дорогоцінний метал – найкращою довгостроковою інвестицією на поточний момент.

Згідно з прогнозами, до кінця 2022 золото злетить в ціні до $2 150 за унцію. В Україні офіційний курс золота у Національному банку за одну тройську унцію (31 грам) становить 51 057 гривень. До кінця 2022 року очікується зростання вартості золота на 17%.

Придбати зливки золота вагою від 1 грама можна у будь-якому комерційному банку України, проте експерти нагадують, що купити дорогоцінний метал у банку простіше, ніж його продати. Далеко не всі фінустанови купують золоті зливки. Реалізувати дорогоцінний метал можна через ломбарди або онлайн-аукціони.Рекордна інфляція в США може вдарити по заощадженням українців: як зберегти гроші та у що інвестуватиЗа словами експертів, золото - це довгострокова інвестиція на десятки років, тому переводити в дорогоцінний метал коштує в середньому близько 5% заощаджень.

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...