Рекордний обвал долара вдарить по економіці України: Названо три небезпеки

Зміцнення курсу гривні шкодить економіці, оскільки робить дешевим імпорт і дорогим експорт української продукції в інші країни, передають Патріоти України.

"Саме тому в умовах глобальної економіки, частиною якої є Україна, розвинені країни намагаються стримувати зміцнення своїх валют у відношенні до валют основних країн-конкурентів", – йдеться у публікації "Бизнес.Цензор".

Зокрема зростання національної валюти зриває плани з наповнення державного бюджету. У першому півріччі 2019 року надходження від імпортного ПДВ були на 12% нижчими від запланованих. Окрім того, падіння долара і пожвавлення споживчих настроїв українців впливає на торговельний баланс.

Рекордний обвал долара вдарить по економіці України: стало відомо як

За шість місяців нинішнього року негативне сальдо торгового балансу становило $1,6 млрд. Це удвічі більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Ріст нацвалюти також обмежує можливість українських експортерів швидко реагувати на падіння міжнародних цін на сировину. У результаті через міцну гривню експортери програють конкурентам у цінах.

Джерело: Цензор.НЕТ

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...