Рекордний врожай України при рекордних цінах у світі: Експорт цьогорічного зерна може принести нашій державі $6 000 000

Україна здатна експортувати 24,4 млн тонн зерна за підсумками цьогорічної збиральної кампанії – це принесе близько 6 мільярдів доларів виручки. Про це в коментарі Економічній правді розповів міністр агрополітики Роман Лещенко, зазначають Патріоти України.

Цьогоріч збір пшениці вперше перевищує 30 млн тонн і становить близько 33 млн тонн. Це на 26 % перевищує торішні результати і план на 2021 рік.

"У результаті ми можемо вийти на надвисоку пропозицію зерна за підсумками року – понад 80 млн тонн", – заявив Лещенко.

Цьогоріч в Україні зібрано 60 % продовольчої пшениці, або 19,8 млн тонн – її використовують для виробництва, наприклад, хлібу. Решта 40 %, або 13,2 млн тонн, становить фураж – пшениця, що використовується як корм для худоби.

За словами Лещенка, на внутрішні потреби необхідно 5 млн тонн якісної пшениці, а решта йде на експорт – тобто, 14,8 млн. Ще планується експортувати 9,6 млн тонн фуражу.

"Отже, загальна кількість експорту може сягнути 24,4 млн тонн зерна. У фінансовому еквіваленті це принесе країні 6 млрд доларів виручки", – заявив Лещенко.

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...

Яка категорія українців може достроково вийти на пенсію і отримувати виплати - пояснення

понеділок, 29 квітень 2024, 8:52

В Україні певна категорія громадян може вийти на пенсію достроково. Перелік осіб, які мають на це право та умови призначення таких пенсій визначено статтею 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" Про це розповіли у Пе...