Революція в обслуговуванні автівок: У Британії створили бездротову зарядку для електрокарів

Для цього використають 10 спеціально модифікованих Renault Zoe.

У Великій Британії почали тестувати індукційні накладки, які можуть заряджати електричні автомобілі без використання дротів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Autocar.

Компанія Char.gy буде випробовувати їх протягом 12 місяців з парком модифікованих Renault Zoe. Мета цих пристроїв – забезпечити покращений доступ до зарядок тим, хто не може заряджати свої авто поза вулицями.

"Ця інфраструктура означає відсутність зарядного кабелю – потенційно небезпечного для інших користувачів доріг або дорожнього покриття – і відсутність стовпа зарядки, і активується лише тоді, коли над нею припаркований електромобіль", - повідомили у компанії.

Там розповіли, що технологія працює за допомогою електричної індукційної зарядної колодки, яка встановлена в землю. Раніше її вже випробували на тестувальному полігоні.

У дослідженні буде використано 10 Zoe, поставлених компанією Hiyacar, кожен з яких оснащений комплектом індукційної зарядки. Наразі перше випробування проходить у місті Марлоу, що в графстві Бакінгемшир, де на одній з парковок була виділена площадка для спеціального місця для зарядки. Згодом зроблять ще дев'ять тестувальних місць.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...