Режим Путіна має бути знищений: Країни ЄС обмірковують запровадження нафтового ембарго проти Росії

Уряди Європейського Союзу обговорюють п'ятий санкційний пакет проти Росії, у який планують включити питання про накладення нафтового ембарго через її вторгнення в Україну.Про це повідомляє Reuters високопоставлений дипломат ЄС, який захотів залишитися анонімним, передають Патріоти України.

"Ми працюємо над п'ятим пакетом санкцій, і пропонується багато нових імен", - сказав він. Як пише видання, уряди ЄС розпочнуть обговорення між міністрами закордонних справ у понеділок, перш ніж Байден прибуде до Брюсселя в четвер на саміти з 30 союзниками по НАТО, а також ЄС і у форматі Групи семи (G7), включаючи Японію.

Дипломати повідомили Reuters, що країни Балтії, включаючи Литву, наполягають на введенні ембарго як наступного правильного кроку, тоді як Німеччина застерігає від надто швидких дій через і без того високі ціни на енергоносії в Європі.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...