РФ краде з України зерно: Нові знімки Maxar знову фіксують навантажені кораблі в Криму

Росія продовжує вивозити з України вкрадене окупантами зерно. На нових супутникових знімках Maxar зафіксовано, як в окупованому Криму завантажують два кораблі. Про це повідомляє CNN, передають Патріоти України.

На знімках від Maxar Technologies, датованих 19 і 21 травня, видно, як два суховантажі під російським прапором швартуються і завантажуються зерном. Йдеться про кораблі "Матрос Позинич" і "Матрос Кішка".

Вони були пришвартовані поруч з об'єктами, схожими на зернові силоси. Звідти зерно зсипалося з конвеєра у відкритий трюм.

Відомо, що обидва кораблі вже покинули порт окупованого Криму. Суховантажі, за даними сайту для відстеження суден, отримали різні маршрути. "Матрос Позініч" пливе через Егейське море і нібито прямує в Бейрут, столицю Лівану. А "Матрос Кішка" все ще знаходиться в Чорному морі.

"Важко сказати напевно, чи завантажується судно вкраденим українським зерном, але анексований Росією Крим сам виробляє мало зерна, на відміну від багатих сільським господарством українських областей Херсонської та Запорізької областей, розташованих безпосередньо на північ", - додали в CNN.


"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...