​Рішення суду щодо "ПриватБанку": З'явилася перша реакція США

Міжнародні партнери України, у тому числі і США, уважно спостерігають за ситуацією, яка розвивається навколо "ПриватБанку". Про це 18 квітня заявили в американському посольстві після того, як Окружний адміністративний суд міста Києва визнав націоналізацію фінустанови в 2016 році недійсною й ухвалив її скасувати, повідомляють Патріоти України.

Американські дипломати нагадали про те, що тоді міжнародні партнери України підтримали рішення уряду Нацбанку націоналізувати ПриватБанк заради захисту інтересів вкладників і стабільності фінансової системи країни в цілому.

"Ми вітаємо реформу корпоративного управління ПриватБанку на чолі з незалежною наглядовою радою, а також трансформацію його бізнес-моделі, що вже призвело до посилення ефективності і стабільності всієї банківської системи", - додали в посольстві.

Дипмісія висловила підтримку "зусиллям НБУ щодо реформування фінансового сектора України, в тому числі шляхом впровадження принципів розумного корпоративного управління, а також зусиллям Міністерства фінансів з реформування корпоративного управління в державних банках". "Міжнародні партнери України будуть уважно стежити за розвитком подій в цій сфері", – резюмували в посольстві США.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...