Рівніший серед рівних: Суд залишив низькі тарифи "Укренерго" для заводів Коломойського

Окружний адмінсуд Києва 1 серпня 2019 року призупинив дію високих тарифів "Укренерго" для шести заводів Ігоря Коломойського.

Коломойський знову виграв? Фото: соцмережі.

У четвер, 22 серпня Шостий апеляційний адміністративний суд вирішив відхилити скаргу НКРЕКУ на визначення щодо забезпечення позову в частині призупинення дії постанов регулятора №954 і №955, по якому встановлюються тарифи для НЕК "Укренерго". Про це повідомляє держпідприємство "Гарантований покупець", передають Патріоти України.

Як нагадали в "ГарПо", Окружний адмінсуд Києва 1 серпня 2019 року призупинив дію високих тарифів "Укренерго" (постанови №954 і №955) для шести заводів Ігоря Коломойського. Як повідомлялося, з 1 липня 2019 року на виконання прийнятого в квітні 2017 року закону "Про ринок електроенергії" в Україні запущений новий оптовий ринок е / е, що передбачає перехід від роботи за моделлю єдиного покупця до конкурентного механізму. Він передбачає двосторонні договори (ДД) між виробниками і споживачами, постачальниками, балансуючий ринок (де розраховується різниця між прогнозним і фактичним обсягом споживання і його вартість), ринок "на добу вперед" (РДВ) і внутрішньодобовий ринок (ВДР, на ньому закуповується е / е на найближчі години), ринок допоміжних послуг.

В результаті запуску вартість енергоресурсу для непобутових споживачів зросла на 10-25% в залежності від класу напруги. Найбільш гостро на зміни ціни відреагував ряд промислових підприємств (в основному ферросплавщики), в собівартості продукції яких витрати на електроенергію складають значну частку, які через суди добилися припинення нового тарифу "Укренерго" на передачу е / е, збільшеного в умовах нового ринку в шість разів.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...