Різнобарвними та "з амбіціями": Нова українська артилерійська 155-міліметрова система "Богдана" буде стріляти турецькими боєприпасами (фото)

МКЕК - це турецька державна компанія, яка «відповідає за купу проектів, пов’язаних з артиллерією, боєприпасами, вибуховими речовинами та порохами".

Українці будуть використовувати турецькі боєприпаси. Фото: defence-ua.com.

Прототип нової української 155-міліметрової колісної САУ «Богдана» під час випробовувань буде використовувати турецькі боєприпаси. Про це повідомляє директор агентства Defense Express Сергій Згурець, посилаючись на інформацію отриману на міжнародній виставці IDEF-2019, що проходила у Стамбулі з 30 квітня по 3 травня ц.р., передають Патріоти України.

«Нова українська артилерійська 155-міліметрова система «Богдана» буде стріляти турецькими боєприпасами. Щонайменше, на випробуваннях. Про це я дізнався на виставці IDEF-2019, що проходила у Стамбулі. Тому з особливою цікавістю розглядав артбоєприпаси від компанії Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK). О, це саме вони! Різнобарвні такі і з різними амбіціями. Аж до 40+ км», - написав Сергій Згурець у своєму Facebook.

Зазначається, що МКЕК - це турецька державна компанія, яка «відповідає за купу проектів, пов’язаних з артиллерією, боєприпасами, вибуховими речовинами та порохами». Окрім 155-мм боєприпасів ця компанія розробляє й аналогічні «Богдані» самохідні установки. Зокрема, власне на IDEF-2019 була представлена нова версія самохідної 155/152-мм гаубиці Yavuz на шасі MAN 6x6 розробки МКЕК.


В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...