Різниця досить значна: Стало відомо, на скільки пенсії у чоловіків в Україні вищі, ніж у жінок

Зарплати у чоловіків традиційно вищі, ніж у жінок. Внаслідок цього розмір пенсій у них також не однаковий. В Україні різниця між пенсіями чоловіків та жінок у середньому становить майже 2 000 гривень, передають Патріоти України.

За даними аналітиків, у чоловіків середня пенсія в Україні складає 5701 грн. У жінок – 3926 гривень. Відповідно, чоловіки отримують на 1775 гривень більше.

При цьому у першому кварталі 2023 року розмір середньої пенсії в Україні становив 5 238 гривень. За підрахунками, середня пенсія чоловіків перевищує цей показник на 463 гривні; у жінок вона менша на 1 312 гривень.

У різних регіонах країни розмір виплат відрізняється. Найвищі виплати і у чоловіків, і у жінок в Україні зафіксовані у Києві, а найнижчі – у Тернопільській області.

Пенсіонери Києва в середньому отримують 7129 гривень. Проте у столиці є й ті, кому платять мінімалку. Жителі Тернопільської області, які мають найнижчі пенсії у країні, одержують у середньому 3 997 гривень на місяць. У пенсіонерів у Закарпатській області – у середньому на місяць виходить 4 164 грн, у Чернівецькій – 4 182 грн.

Нагадаємо, що вік виходу на пенсію у чоловіків та жінок урівняли. Так, для отримання пенсії за віком (60 років) у 2023 році необхідно мати не менше 30 років страхового стажу.За наявності певних обставин на пенсію можна вийти достроково у 55 років, або пізніш

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...