Різниця в розмірі пенсій у два рази: Стало відомо, де в Україні платять найбільше

В Україні розмір пенсій в різних регіонах відрізняється в кілька разів. У столиці в середньому отримують 4,7 тис. грн, водночас в Чернігівській області всього 2,2 тис. грн. Про це йдеться в довідкових даних Пенсійного фонду України, передають Патріоти України.

Розмір пенсії залежить від двох показників: стажу і розміру зарплати. З огляду на те, що в Києві середня зарплата традиційно вища, ніж в інших регіонах, тут також найвища середня пенсія.

Середній розмір пенсій при цьому становить 3,5 тис. грн. Традиційно найбільше отримують судді – 67,9 тис. грн. Вони, на відміну від простих українців, отримують виплати за особливими правилами.

Нагадаємо, що українські пенсіонери, які зараз отримують не менш ніж 9090 грн, після 1 березня можуть претендувати на надбавку в розмірі близько 1000 грн. Усього перерахунок зачепить 8 млн українців (з 11,4 млн пенсіонерів), а середній розмір надбавки становитиме 308 грн.

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...