Робота менше 40 годин на тиждень за 90 тисяч гривень: Польща відкрила для заробітчан сотні привабливих вакансій

Польща відкрила у себе сотні вакансій для заробітчан з України та інших країн. Втім, найбільшу ставку західні сусіди все ж роблять на наших громадян, адже українці вже відмінно зарекомендували себе в різних галузях. Зарплата до 70-80, а то й до 90 тисяч гривень, робочий день до 8 годин, соціальні гарантії - заробітчани можуть розраховувати на такі умови праці, передають Патріоти України.

На кадровому порталі Jooble є вакансії для заробітчан у Польщі на будь-яку спеціальність і будь-який освітній рівень. Природно, що кваліфіковані фахівці цінуються дорожче. Втім, у них навіть некваліфікованим фахівцям обіцяють платити більше, ніж у нас платять крутому профі. А якщо ви є фахівцем хоч у якійсь галузі, то менше 70 тисяч гривень на місяць вам не платитимуть. Зокрема, будівельникам в Польщі обіцяють до 73 500 гривень. Попитом користуються покрівельники, бетонщики, муляри.

Близько 70-80 тисяч гривень обіцяють водіям категорії СЕ. Правда, вимагають, аби водій-заробітчанин знав польську мову, що, втім, не дивно. Адже йому доведеться перевозити вантажі всією територією країни, і потрібно якось там орієнтуватися. А язик, як відомо, до Києва доведе. Хоча в цьому випадку радше - до Варшави.

Крім знання мови, водій повинен, звичайно ж, мати права, медичну довідку, візу і бути не старше 55 років. Ще більше - до 90 тисяч гривень, готові платити сімейному лікареві. Крім відповідного диплома про освіту, потрібно володіти хоча би річним досвідом аналогічної роботи на батьківщині. Сімейний доктор буде зобов'язаний проводити прийом пацієнтів, виходити на чергування і вести документацію.

Загалом - робити усе те, що роблять його колеги в Україні. Причому для цього йому не знадобиться працювати понаднормово. Зовсім ні: його робочий тиждень триватиме 37,5 години - п'ять днів по 7,5 години. А ось зарплата буде набагато вища, ніж у колег в Україні. Польські роботодавці готові надати заробітчанам з України сотні вакансій. Причому умови роботи не відрізняються від тих, в яких трудяться самі поляки.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...