Робота у Німеччині без знання мови: Які вакансії та зарплати пропонують українцям

Від початку повномасштабної війни Німеччина надала тимчасовий захист понад 1 млн українців. Все більше українців намагаються працевлаштуватися у Німеччині. Яка ситуація щодо працевлаштування українців в Німеччині пише "РБК-Україна", передають Патріоти України.

У Німеччині можна влаштуватися на роботу без знання німецької мови на виробництві або в сфері логістики, За таку роботу приблизна оплата - 12-13 євро на годину до відрахувань.

"Така робота не вимагає знання німецької мови, оскільки зазвичай на підприємствах чи складах є люди, які говорять українською і можуть бути комунікаторами між керівництвом та найманими працівниками", – йдеться у повідомленні. Утім, є вакансії і з вищими ставками.

Наприклад кур'єр для поштового оператора матиме 16,03 євро за годину до відрахувань. Крім того, до зарплати працівникам можуть нараховувати компенсацію за інфляцію у різних розмірах, яку отримують й іноземці. Для кур'єра вона може складати до 190 євро на місяць.

"Залежно від очікувань німецьких роботодавців та мовних навичок внутрішніх співробітників їхніх компаній, вони відкриті для найму працівників, які розмовляють англійською", – додає фахівець. Німецькі працедавці почали активно "цікавитися" українцями.

Що відбувається на німецькому ринку праці

Є висока ймовірність того, що працевлаштування на німецькому ринку стане дедалі цікавішим. "Вищі, ніж у Польщі зарплати, спрощення доступу до ринку праці, інтеграційні та мовні курси – лише деякі з факторів, які впливатимуть на привабливість роботи у Німеччині. Німецькі роботодавці більш зацікавлені і відкриті до працевлаштування українців, ніж це було рік тому і до початку повномасштабного вторгнення. Вони починаються "відкривати" для себе працівників з України", – розповідає директорка з міжнародного розвитку міграційної платформи EWL Міхаліна Сєлевич.

За даними дослідження Німецького інституту економічних досліджень, лише 18% українських біженців були професійно активними. "Зараз, за нашими опитуваннями, цей показник може становити 31%. В майбутньому ця частка може сягати 70–80%. Це є результатом ефективної системи підтримки в Німеччині, яка мотивує біженців братися за роботу та інтегруватися в місцеву громаду", – мовиться у повідомленні.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...