Робота у Німеччині та Польщі: Названо вакансії та зарплати, які пропонують українським біженцям

Українські біженці після початку повномасштабної війни масово виїжджали до Польщі та Німеччини. Багато хто планує залишитися в цих країнах як мінімум на рік. Стало відомо, які вакансії та зарплати пропонують нашим співвітчизникам, передають Патріоти України.

За інформацією Агентства ООН у справах біженців, понад 4,7 млн українських біженців зареєстровані в Європі як одержувачі тимчасового захисту. Більше половини з них -2,5 млн – у Польщі та Німеччині. Аналітики міграційної платформи EWL та Центру східноєвропейських досліджень Варшавського університету опитали 800 українців, які прибули до цих країн після 24 лютого та вже працевлаштувалися. Виявилося, що більш ніж половина з них має вищу освіту.

Середній вік українців, які знайшли роботу у Польщі – 39 років, а у Німеччині – 37 років. Близько 20% респондентів працювали за кордоном раніше.

Дослідники дійшли висновку, що біженці обрали Німеччину та Польщу як країни зі стабільною роботою. Більше половини українців, які прибули до Німеччини, володіють англійською (53%). У Польщі цю мову знає кожен третій опитаний. Більшість наших земляків вивчає місцеві мови.

Директор з міжнародного розвитку EWL Міхаліна Селевич зазначила, що йдеться про амбітних людей, які прагнуть працювати в найкращих умовах. Їм потрібні навчання та інструменти, щоб досягти успіху.

П'ята частина респондентів розвиває навички, відвідує тренінги та курси. Близько 40% учасників дослідження мають намір підвищувати кваліфікацію надалі. Це свідчить про їх високий професійний потенціал.

Українці в Євросоюзі найчастіше працевлаштовуються у сфері обслуговування, зокрема у закладах громадського харчування та готелях. Біженці також знаходять вакансії у торгівлі, на технічних та ручних роботах. Наголошено, що до початку повномасштабної війни в Україні вони частіше обіймали посади висококваліфікованих спеціалістів: викладачів, менеджерів, керівників.

У Польщі біженці в середньому заробляють 541 євро на місяць, а в Німеччині – 1467 євро. Максимальні зарплати в Польщі для українських біженців – у промисловому виробництві та торгівлі, а в Німеччині – в освітній та транспортній галузі, адміністративно-офісній роботі та логістиці.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...