Робота відновиться навряд чи скоро: Чому в Україні масово закриваються газові заправки

Державні станції "Укравтогазу" закриють 66 своїх точок, також із ринку пішло близько 50 приватних заправок. Водії не хочуть купувати автогаз, який сильно подорожчав, інформують Патріоти України.

"Дочка" НАК "Нафтогаз України" – держпідприємство "Укравтогаз" – призупинила роботу десятків своїх автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій (АГНКС). З 1 січня 2022 року планується зупинити функціонування ще 34 заправок, залишиться лише 11. Про це свідчить інформація на сайті підприємства.
"З 7:00 23 грудня 2021 р. було припинено споживання природного газу на деяких АГНКС у зв'язку із зменшенням обсягів реалізації CNG (з англ. Compressed Natural Gas – стислий природний газ, – ред.), зростанням вартості природного газу та електроенергії, а також несприятливої кон'юнктури ринку", – йдеться у заяві.
В той же час enkorr пише, що всього "Укравтогаз" закриє 66 пікселів. Як розповів директор компанії Олександр Ватажишин, продажі автогазу впали на 90%. "Щоб мінімізувати свої витрати на утримання заправних станцій - по станціях, де не було продажів, - ми призупинили їхню роботу. На сьогоднішній день це 32 станції, зараз ще працюють 45", - говорить він.
Коли робота станцій відновиться, не відомо. Тому що "за 45 грн мало хто хоче заправлятися, людям простіше заправитися бензином". Наразі все залежить від змін закупівельної ціни на природний газ. За словами Ватажишина, щоб ціна автогазу стала привабливою для транспортників, як раніше, вона повинна бути хоча б на 50% нижчою за вартість бензину.

На найбільшому оборонному заводі Великої Британії стався вибух

середа, 17 квітень 2024, 21:46

На заводі найбільшої британської оборонної компанії BAE Systems на півдні Вельсу вранці 17 квітня стався вибух. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України. Як заявили у компанії, на заводі негайно активували «протоколи безпеки», на місце прибули...

Відключенням бути? Споживання електроенергії стрімко зростає: "Укренерго" звернулося із важливою заявою

середа, 17 квітень 2024, 17:54

Через похолодання та хмарну погоду споживання елетроенергії стрімко зростає - на 6,5% більше аналогічного показника 15 квітня. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго", передають Патріоти України. "Через похолодання та хмарну погоду споживання стрімко ...