Роботодавці готові доплачувати 38% до зарплати: Ось яку навичку потрібно вказати в резюме

Українцям, що знають англійську мову, значно простіше знайти роботу всередині держави. У деяких спеціальностях, зокрема в юриспруденції, це може навіть давати можливість отримати більш ніж на третину вищу зарплату.

Згідно з даними платформи Work.ua, вимогу про знання англійської мови можна знайти у 15% вакансій. Переважно від шукачів очікують середнє (32%), вище середнього (21%) та просунуте (38%) знання цієї мови.

Володіння англійською необхідне для обіймання керівних посад і сучасних напрямків юриспруденції. Зокрема це знадобиться для начальника юридичного відділу, юриста-міжнародника, спеціаліста з права ЗЕД, з інтелектуальної власності, міжнародних грантових програм та інших напрямках.

Юристи з такими знаннями конче необхідні саме в юридичних фірмах, IT-компаніях та у громадських організаціях. Деколи роботодавці взагалі не отримують відгуків – зокрема без уваги шукачів залишилися три вакансії, де потрібно було просунуте знання англійської мови.

"Знання англійської мови – це те, на що найбільше скаржиться юридичний ринок, бо рівень володіння англійською у кандидатів залишає бажати кращого. Роботодавець може довчити молодих спеціалістів юридичних питань, дати їм більше знань та практики в юридичній сфері. Але ми не можемо змушувати їх вивчати та покращувати свою англійську", – поділилася менеджерка з персоналу АО "Адвокатська фірма „Грамацький і партнери" Тетяна Благодір.

Разом з тим серед шукачів роботи лише 35% декларують знання англійської, але кожен четвертий з них володіє нею на початковому рівні, чого буде недостатньо для більшості роботодавців. Також більш ніж половина знає англійську на середньому рівні, а кожен шостий оцінює свої знання як просунуті. Вільно англійською спілкується лише 1% кандидатів.

Втім від володіння англійською залежить і дохід, оскільки юристам з такою навичкою пропонують в середньому 27 500 грн. Це на 38% вище за середню зарплату в категорії "Юриспруденція". Але зарплатні очікування самих кандидатів здебільшого дещо скромніші:

  • початковий і середній рівень знання – 20 000 грн;
  • вище середнього – 25 000 грн;
  • просунутий – 30 000 грн.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...