"Родная говєнь" доконала: Окупований Крим на межі комунального колапсу

Через безгосподарність окупаційних влад Криму, водопровідні мережі в містах та селах півострова прийшли у стан катастрофічної непридатності, - цитують Патріоти України відомого аналітика, що пише під псефдонімом "Злий одесит" ,і продовжують. - І напередодні чергового опалювального сезону, коли на них зросло навантаження, це стало наочно видно за допомогою регулярних та повсюдних проривів, аварій та НП.

З 2014 по 2021-й рік окупаційна влада Криму не приділяла жодної уваги обслуговування, регулярному ремонту та заміні наявної водопровідної інфраструктури. При цьому щорічно окупаційна влада звітувала про деякі ефемерні ремонти, заміну труб та іншу діяльність, які існували тільки на папері, але не насправді. У результаті, водопровідні мережі прийшли у тотальну непридатність.

Наприклад, згідно з дослідженнями російського ж Інституту водних проблем РАН, за 8 років окупації Криму знос водопровідних мереж на півострові зріс до 65% і більше, знос очисних споруд та запірно-регулюючих механізмів до 74%. Через настільки катастрофічний зношування інфраструктури до 70% підготовленої води, що поставляється споживачам, втрачається в процесі постачання! Найбільш катастрофічна ситуація в Сімферополі, де кількість тих, хто потребує обслуговування та заміни водоводів за час окупації, зросла до 90%!

Тоді ж, так званий генеральний директор підприємства «Вода Криму» Максим Новак, заявляв, що втрати води в мережах в окупованому Криму становлять від 50% до 70%.

І ось, за вікном лютий 2022 року, а так званий гендиректор підприємства Кримтеплокомуненерго Едуард Селіванов, виправдовуючись за неякісні постачання, вивертає черговий кожух, заявляючи, що знос теплових мереж в окупованому Криму становить від 70 до 90%! Причому найкатастрофічніша ситуація в Ялті та Сімферополі, де знос тепломереж перевищує 90%.

Таким чином, за 8 років безгосподарності, відсутності контролю якості проведених ремонтних робіт та загалом відсутності обслуговування водопровідних та тепломереж загалом, дана інфраструктура півострова прийшла в повну непридатність і зараз перебуває у стані техногенного колапсу.

Зрозуміло, окупаційна влада не докладе належних зусиль щодо відновлення водопровідних та тепломереж на півострові, а тому, можна буде з повною впевненістю говорити про те, що в низці населених пунктів та міст окупованого Криму їхнє зношування досягне 100% вже цього року та на початку 2023 року.

Фактично, найближчої п'ятирічки окупований Крим опиниться в стані, коли в ряді населених пунктів і міст просто зникне трубопровідна подача води, а також припиниться традиційне опалення будинків.

На жаль, слід розуміти, що ця обставина жодним чином не завадить Росії на півострові будувати нові військові частини та військові містечка, для яких водопостачання та всі необхідні комунікації будуть забезпечені в максимально допустимому обсязі.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.