Рогозін обіцяє росіянам нове космічне "велічіє": Роскосмос збирається побудувати нову орбітальну космічну станцію

Чи вистачить комічній галузі Росії, що невпинно деградує, кваліфікованих кадрів, збережених технологій, а також фінансування для амбітного проекту, покаже час

Росія створить нову орбітальну космічну станцію, яка прийде на зміну МКС. Відповідне рішення прийняла науково-технічна рада Роскосмоса, йдеться в повідомленні держкорпорації 31 липня, зазначають Патріоти України.

З метою недопущення припинення безперервного освоєння навколоземної космічної інфраструктури запропоновано створення національного пілотованого космічного комплексу на низькій навколоземній орбіті - Російської орбітальної службової станції.

У Роскосмосі також відзначили, що завершити експлуатацію МКС планується до 2028 року.

Експлуатацію Міжнародної космічної станції планується завершити вже до 2028 року.Раніше повідомлялося, що при відкритті люка російського багатофункціонального лабораторного модуля Наука вилетів болт. "Візуально все було в порядку. Пороху немає. Коли ми відкривали люк, то побачили як звідти вилетів болт довжиною два сантиметри", - сказав російський космонавт Олег Новицький.

Наука пристикувалася до МКС 29 липня, зайнявши місце модуля Пірс, який за допомогою вантажного корабля Прогрес МС-16 був відстикований від російського сегменту станції.

Незабаром стався інцидент, коли двигуни Науки незаплановано заробили і розвернули МКС. Причиною цього в держкорпорації назвали короткочасний збій програмного забезпечення.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...