"Росії грошей надовго не вистачить": Експерти підрахували, скільки Москва протягне на низькій нафті

Якщо ціна на чорне золото впаде до 25 доларів за барель, російська економіка відправиться в рецесію вже в нинішньому році.

Вступивши в нафтову сутичку з Саудівською Аравією, Росія значно переоцінила свої сили витримати низькі ціни на нафту. Вже після закінчення першого року при низьких цінах Москва відчує серйозні проблеми. Про це повідомляє американське ділове видання Bloomberg, яке провело опитування економічних експертів і опублікувало їх висновки, передають Патріоти України.

У разі збереження низьких цін під серйозною загрозою знаходиться спроба Кремля збільшити стандарти життя росіян, про яку раніше заявив Володимир Путін. "Якщо через рік вони побачать, що нафта стабілізується на позначці 30 доларів, їм доведеться скоротити витрати або підняти податки. Іншого вибору немає", - сказала економіст "Альфа-Банку" Наталія Орлова.

У той же час аналітики агентства S & P зазначають, що якщо ціна на нафту буде перебувати на рівні 35 доларів за барель, Росія зможе витримати близько 3 років. Однак якщо ціна на чорне золото впаде до 25 доларів за барель, російська економіка відправиться в рецесію вже в нинішньому році. У Росії є грошові запаси в фонді національного добробуту, однак низькі ціни на нафту будуть змушувати Кремль брати звідти гроші прискореними темпами. "Така розтрата суверенного фонду багатства поставить Росію в дуже вразливе фінансове становище", - сказав директор TS Lombard Крістофер Гренвілл. Більш того, російський ЦБ почав вилучати гроші з суверенного фонду, щоб підтримати рубль на тлі стрибка долара і обвалу російської валюти.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...