Росії можуть оголосити дефолт у будь-який момент: США повинні скасувати лише один дозвіл

Росія оплачує свої кредити із заарештованих валютних резервів. США своїм рішенням дозволили їм до 25 травня платити із замороженого рахунку. Будь-якої миті Штати можуть скасувати це рішення, що негайно призведе до дефолту РФ. Про це у коментарі MК заявив директор департаменту ринку капіталів ІК "Універ Капітал" Артем Тузов, передають Патріоти України.

"Зараз виплати за російськими міжнародними боргами йдуть із заблокованих ЗВР Росії в США за спеціальним дозволом. У будь-який момент цей дозвіл можуть скасувати і буде зафіксований дефолт за російськими міжнародними зобов'язаннями", – каже експерт. Однак на курс рубля це не вплине. Зазначимо, дефолт – відсутність здатності виконувати свої зобов'язання. Він призводить до того, що в країну не надходять нові інвестиції та їй не надають кредити.

Як передає Голос Америки, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва цього місяця заявила, що дефолт Росії більше "не є неймовірною подією". Російський міністр фінансів Антон Силуанов на початку місяця висловив припущення, що Росія зможе платити за зовнішні борги в рублях.

Але виплата в рублях означатиме, що платіж не пройшов, а борг не погашено. Щойно Росія перестане платити у доларах, вона одразу ж опиниться у стані дефолту. Кредити, як і інвестиції, країна не зможе отримати. Відповідно до положення, виплати Росії за зовнішнім боргом не підпадають під санкції США до 25 травня.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...