Росія блокує експорт зерна з України: Що тепер буде з курсом долара

В Україні до кінця липня утримається стабільний курс долара - на рівні 36,7-37,3 грн. Причин для девальвації гривні не виникло навіть на тлі рішення Росії вийти із зернової угоди, передають Патріоти України.

Такий прогноз у коментарі OBOZREVATEL надав начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лісовий. "Поки що немає жодних економічних причин, які могли б якось "хитнути" валютний ринок у той чи інший бік", – зазначив банкір.

За його словами, незважаючи на проблеми із зерновою угодою, в Україні зберігається "експортний оптимізм." Зокрема, Україна шукає способи продовжити постачання Чорним морем без згоди РФ, а також працює над збільшенням обсягів експорту альтернативними маршрутами.

"Поведінку країни-агресора можна охарактеризувати не інакше як шантаж і нахабство всупереч здоровому глузду, адже нездатність до компромісів надалі гратиме проти них. Ми схильні вважати, що зернова угода буде дещо видозмінена, але вона буде діяти. Фактично угоду між Україною, Туреччиною та ООН не скасовано, залишилося лише розробити "дорожню карту" для її ефективного виконання, де головним стане питання безпечного проходження вантажів та виконання у повному обсязі контрактів. Такі обставини залежно від отриманого результату можуть позначитися на валютному ринку України, але з часом", – пояснив Лісовий.

Інші економічні чинники впевнено грають на користь гривні, зазначає банкір. Це підтримуватиме стабільність української валюти.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...