Росія може спробувати залишити Україну без палива: У Міненерго назвали ризики, до яких треба готуватися

В Україні хочуть створити мінімальні запасів нафти та нафтопродуктів, оскільки в разі припинення їх надходжень потребу в них країна зможе задовольняти протягом не більш як 10-30 днів за рахунок власного видобутку та наявних запасів. Це критично мало, враховуючи що країна-терористка Росія вже вдавалася до обстрілів енергетичних об'єктів. Про це заявив заступник міністра енергетики України Микола Колісник, йдеться в Telegram-каналі Міненергетики, передають Патріоти України.

За його словами, створення запасів нафтопродуктів – важливий елемент енергетичної незалежності країни. "Створення мінімальних запасів нафти і нафтопродуктів – ще одна відповідь на виклик, який поставила перед країною війна. Сьогодні у разі припинення надходжень нафти і нафтопродуктів потребу в них країна зможе задовольняти протягом не більш як 10-30 днів за рахунок власного видобутку та наявних запасів. Цього критично мало, враховуючи усю підступність ворога, з яким ми маємо справу, не можна виключати ризику чергової спроби позбавити нас палива", – сказав Колісник.

Створення запасів передбачає формування мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів в обсязі до 90 днів середньодобового чистого імпорту або 61 дня середньодобового внутрішнього споживання на випадок виникнення непередбачуваних ситуацій.

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...