Росія втрачає свого найбільшого з радянських часів покупця гвинтокрилів. Заморожено угоду на мільярд доларів

Індія заморозила перемовини із Росією щодо купівлі гвинтокрилів

Росія продовжує здавати позиції на ринку озброєнь Індії, яка з радянських часів була найбільшим покупцем зброї у Кремля, а останніми роками забезпечувала понад 20% замовлень «Рособоронекспорту».

Так, Індія фактично заморозила переговори про купівлю гелікоптерів Ка-226Т, незважаючи на готовність російської сторони передати технології та локалізувати їх виробництво на індійських заводах, повідомив в інтерв'ю «Интерфаксу» у понеділок заступник голови Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Росії (ФСВТС) Володимир Дрожжов.

«На жаль, переговори з індійськими партнерами практично заморожені», – констатував Дрожжов: індійська корпорація HAL пропонує збройним силам країни легкий багатоцільовий вертоліт власної розробки.

Росія, за словами Дрожжова, «очікує рішення Індії» щодо продовження переговорного процесу. Але марно: Міноборони країни анонсувало тендер на закупівлю гелікоптерів у морській версії ще 2018 року. «Однак конкретних рішень немає», - констатував заступник голови ФСВТС.

Міжурядову угоду на 200 гелікоптерів загальною вартістю мільярд доларів було підписано ще 2015 року. Але за вісім років до укладення контракту справа так і не дійшла, незважаючи на те, що Москва погодилася організувати виробництво 140 машин в Індії.

Візит чиновників Рособоронекспорту на індійську виставку Aero India 2023 у Бангалорі не дав результатів. Як розповів Дрожжов, ФСВТС продовжує чекати на «запрошення на контрактні переговори».

Раніше Індія заморозила спільний із РФ проект із розробки винищувача п'ятого покоління на базі Су-57. Військовим не сподобалися ні фінансові, ні технологічні параметри літака, який, за їхніми словами, не відповідають п'ятому поколінню винищувачів щодо скритності та авіоніки.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...