Росія заперечує домовленість про прямі поставки газу українським споживачам, але...

У РФ спростували підписання українськими компаніями контрактів на прямі поставки газу, але дуже сподіваються дотиснути офіційний Київ щодо цього вже у січні

Віце-прем'єр РФ Дмитро Козак спростував повідомлення про те, що російська сторона уклала контракти з низкою українських компаній для прямих поставок газу в Україну, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується прямих поставок газу з Росії до України, то ми домовилися після Нового року, після того, як всі питання (пов'язані з транзитом – ред.) будуть врегульовані, ще раз обговорити ці питання", – сказав Козак.

Віце-прем'єр РФ зазначив, що "сьогодні в Україні розгорається "буря в склянці" з приводу того, що є якісь п'ять контрактів з українськими компаніями, яким ми будемо поставляти газ".

"Це не відповідає дійсності. У нас жодних контрактів, крім домовленостей з урядом України, немає, будемо діяти строго в рамках цього протоколу", – сказав Козак.

Нагадуємо, раніше повідомлялось, що п'ять українських компаній уклали з "Газпромом" угоди на постачання газу для своїх виробничих потреб.

Ці 5 компаній, за даними джерела, купують газ для своїх виробничих потреб, а не для трейдерства на українському ринку.

Назви компанії і сферу діяльності співрозмовник уточнювати відмовився.

Також він запевнив, що не знає контрактну ціну та про які обсяги газу йдеться.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...