Росія знову атакує: Через загрозу ракетної атаки в Україні почалися екстрені відключення світла

У Києві, Київській та Дніпропетровській областях застосовуються екстрені відключення електропостачання. Про це повідомляє ДТЕК у Telegram, передають Патріоти України.

"Через загрозу ракетної атаки у Києві, Київській та Дніпропетровській областях застосовуються екстрені відключення світла", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі."Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги та віримо в ППО", - додали в ДТЕК.

Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул додав, що енергетики проводять превентивні відключення електроенергії у деяких районах міста.

"Критична інфраструктура, у тому числі лікарні, вода, тепло, газ, каналізація, вишки мобільного зв'язку - переходять на генератори. Працюють усі 110 "Пунктів незламності", - розповів Вілкул.

Також у Черкаській області застосовані стабілізаційні відключення електроенергії. Про це повідомив голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець у Telegram.

"У зв'язку із загрозою нових ворожих атак, на Черкащині застосовані стабілізаційні відключення електроенергії", - повідомив Табурець. Зокрема, енергетики тримають ситуацію під контролем і вживають заходів задля убезпечення енергосистеми.

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...