Росіяни з іранцями прорахувались: Ціни на нафту впали після атаки на танкери в Оманській затоці

Вартість ф'ючерсів Brent на лондонській біржі ICE Futures впала до 61,30 долара за барель.

Ціни на нафту еталонних марок у п'ятницю, 14 червня, у ході азіатських торгів впали після підвищення, яке відбулося через посилення напруженості на Близькому Сході, передають Патріоти України.

Зокрема, вартість ф'ючерсів Brent на лондонській біржі ICE Futures впала до 61,30 долара за барель, що на 0,1% нижче за рівень закриття попередньої сесії, свідчать результати торгів.

Одночасно з цим ф'ючерс на нафту WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизився на 0,64% – до 51,95 долара за барель.

При цьому ціна російської нафти Urals впала на 0,3% до 58,36 долара за барель.

Низка аналітиків прогнозує, що ескалація конфлікту між США і Іраном може призвести до стрибка нафтових котирувань на 7 доларів за барель, повідомляє "Інтерфакс". Водночас інші експерти зазначають, що поки рано говорити про те, як події в Оманській затоці вплинуть на ситуацію на ринку.

Нагадаємо, біля узбережжя Об'єднаних Арабських Еміратів 13 червня внаслідок обстрілу загорілися два танкери з нафтою, які йшли з Саудівської Аравії у Сінгапур. У нападі на судна держсекретар США Майк Помпео звинуватив Іран. Він доручив послу США в ООН підняти відповідне питання на Раді Безпеки.

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...