Росіяни збираються відібрати завод у найбільшого італійського машинобудівника, котрий вже отримав ганебний статус спонсора загарбницької війни

Новоросійський прокатний завод, що входить до холдингу Новосталь, хоче стягнути через суд з італійської компанії Danieli борг у 4,7 млн євро та отримати у власність російські активи компанії, зокрема і нижньогородський завод Даніелі Волга.

Позов Новоросійського прокатного заводу до Danieli розглядає Арбітражний суд Ростовської області, повідомляє Интерфакс. Йдеться про стягнення боргу за контрактом від 2018 року.

У результаті в разі судового рішення на користь позивача і невиплати відповідачем боргу в 30-денний термін з моменту набрання чинності цим рішенням стягнення буде звернено на 99,99998% часткою ТОВ Даніелі Волга (завод у Нижегородській області), 100% ТОВ Даніелі Хеншель Сервіс (торговельне підприємство) і 100% ТОВ Елсид-Чеда (проєктувальник промислових процесів), підконтрольних відповідачеві.

Суд відклав судовий розгляд за позовом на 21 лютого, відхиливши клопотання Danieli, яка просила залишити позов без розгляду.

Danieli мотивувала своє клопотання тим, що спір необхідно розглядати в третейському суді, однак суд, взявши до уваги, що відповідач є резидентом Італії, віднесеної до числа «недружніх» держав, клопотання не задовольнив.

Danieli входить до трійки найбільших машинобудівних холдингів світу, що виробляє обладнання для металургії. У компанії - 25 підрозділів, 7 заводів у 12 країнах.

Danieli на початку 2014 року відкрила в Дзержинську Нижегородської області першу чергу заводу з виробництва та сервісного обслуговування металургійного обладнання. У квітні 2023 року Danieli заявила про наміри піти з російського ринку. Вона ж однією з перших отримала статус «спонсор війни», оскільки продовжувала працювати в РФ.


Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Країна більше заробила, ніж витратила: Біженці з України рекордно поповнили бюджет Чехії

понеділок, 16 вересень 2024, 19:59

Протягом першого півріччя 2024 року Чехія заробила 4,4 мільярда крон завдяки податкам і страховим внескам, сплаченим українськими біженцями, що перевищило державні витрати на їх підтримку. Українські біженці стали значним джерелом доходу для чеського б...