Російська економіка зіткнеться із "забуттям". Західні санкції вже завдали тяжких економічних збитків, - Daily Express

Російська економіка зіткнеться із "забуттям". Західні санкції вже завдали тяжких економічних збитків, незважаючи на те, що країна-агресор намагається приховати реальні наслідки від санкцій. Про це повідомляє видання Daily Express, яке поговорило з провідним автором дослідження Йельського університету Джеффрі Зонненфельдом, передають Патріоти України.

Він пояснив, що Росія "справді в біді"."Висновки нашого всебічного економічного аналізу Росії є потужними і безперечними: санкції та відступ бізнесу не тільки спрацювали, а й завдали серйозної шкоди російській економіці на всіх рівнях", – заявив він.

Російське внутрішнє виробництво повністю зупинилося без можливості замінити втрачені підприємства, продукти та таланти. Одним із ключових заходів, вжитих західними країнами на початку цього року, стало виключення деяких російських банків із SWIFT, системи, яка полегшує фінансові операції по всьому світу.

Організація заявляє, що надає платіжні послуги для 11 000 установ у більш ніж 200 країнах. Санкції також завадили Росії використати свої резерви іноземної валюти. Особи, пов'язані із президентом Росії Володимиром Путіним, також потрапили під санкції.

США, ЄС, Великобританія та інші країни ввели санкції проти більш ніж 1000 російських фізичних та юридичних осіб, які, як то кажуть, близькі до Кремля. "Реальність така, що якщо ви є мешканцем такого російського міста, як Казань, для вас не має значення, що рубль нібито злітає, тому що полиці порожні. Ви не можете прогодувати себе, ґрунтуючись на тому, що кажуть російські пропагандисти, така реальність" – відзначають аналітики.

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...

Євро та долар можуть зрівнятися в ціні й уже незабаром коштувати однаково: Що це означає

середа, 24 квітень 2024, 7:22

Учасники фінансового ринку вважають, що євро та долар можуть зрівнятися в ціні. Так, у Bank of America очікують, що це може статися вже за пів року. Імовірність же такого перебігу подій там оцінюють у 10% - при тому, що на початку року ринок майже не б...