Російська нафта різко впала в ціні

Російська нафта падає в ціні. Показники минулого тижня говорять про зниження вартості до 51,96 доларів за барель у порту Приморськ на Балтійському морі. Про це пише видання Bloomberg, передають Патріоти України.

Як зазначається, нафта Urals впала в ціні до 51,96 доларів за барель. Подешевшала і нафта в Новоросійську в Чорному морі. Водночас на минулому тижні дипломати ЄС обговорювали обмеження на продаж нафти РФ в діапазоні 65-70 доларів за барель.

"Будь-який покупець, який заплатить більше, ніж верхня межа, не зможе користуватися європейськими суднами або стандартним європейським страхуванням. Але проблема полягає в тому, що деякі країни ЄС, включаючи Польщу, наполягають на зниженні верхньої межі, щоб покарати Кремль за його війну в Україні. На противагу цьому, Греція, найбільший у світі власник нафтових танкерів, вважає за краще запровадити високе обмеження", - пише Bloomberg.

Там також додали, що дипломатам потрібно досягти одностайності. Вже потім цифру, на якій вони зійдуться, повинна буде підтримати G7.

“Європейська заборона на імпорт та повна заборона на страхування мають набути чинності, що створює нагальну необхідність узгодити верхню межу та запобігти шоку пропозиції", - додає видання.

Зазначимо, що торгівля російською нафтою після повномасштабного вторгнення РФ до України стала менш прозорою.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...