Російська нафта тече до Британії в обхід санкцій, - журналістське розслідування

Накладені Лондоном санкції проти Росії не завадили транспортувати російську нафту до Великої Британії, зазначають Патріоти України.

Як пише газета Sunday Times, існує дві схеми обходу росіянами санкцій. Наприклад, РФ може перекидати нафтопродукти з одного танкера на інший у відкритому морі. Цю лазівку використовують Іран, Венесуела, а тепер і Росія.

За іншою схемою, імпортери можуть оформляти нафту як поставлену через треті країни. За даними журналістів, влітку Британія імпортувала нафту, наприклад, з Нідерландів, Естонії, Бельгії та Польщі.

З березня 2022 року до Британії надійшло нафти на 778 мільйонів фунтів стерлінгів.

Поки що імпорт сирої нафти з РФ до Британії формально не заборонений. З 5 грудня Лондон разом з ЄС введуть "стелю" цін для російських нафтопродуктів.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...