Російські "Прогреси" ще глибше пішли на "пенсію": Оновлений Cargo Dragon успішно повернувся на Землю (відео)

Модифікований Cargo Dragon, котрий вперше в автоматичному режимі 7 грудня пристикувався до МКС, тепер здатен доставляти у космос на 50% більшу вагу та на 20% більший об'єм вантажу, ніж попередня модель.

Вантажний багаторазовий космічний корабель компанія Ілона Маска SpaceX Cargo Dragon повернувся з Міжнародної космічної станції на Землю, зазначають Патріоти України.

Деталі: Корабель, який у грудні доставив на МКС 2900 кілограм вантажу американського космічного агентства NASA, повернув на Землю близько 2350 кг старого обладнання та результатів дослідів. В рамках контракту SpaceX з NASA це була вже 21-ша вантажна місія з постачання МКС.

Наразі Cargo Dragon є єдиним у світі космічним кораблем, який здатний повертати вантажі з МКС на Землю.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...