Російські загарбники розкрадають завод "Чумак" на Херсонщині - не змогли запустити роботу

Російські загарбники на тимчасово окупованій частині Херсонської області демонтують завод з виробництва харчових продуктів "Чумак". Досі вони намагалися запустити його роботу, проте без належного програмного забезпечення зробити цього не вдалося. Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, повідомляє "Еспресо", передають Патріоти України.

Він зазначив: не лише "Чумак", а й усе, що загарбники не можуть запустити, просто розкрадається. "Окупанти продовжують демонтовувати обладнання заводу "Чумак". Вони намагалися його запустити та передали його незрозумілій компанії з Криму. Ця компанія намагалася запустити завод, але без програмного забезпечення їм це не вдалося", – йдеться у повідомленні.

При цьому Хлань наголосив: також росіяни "націоналізують" аграрні підприємства регіону. Після чого "перерозподіляють їх серед тих, хто перереєструвався за російським законодавством".

Раніше російські окупанти знищили виробництво на найбільшій у Європі птахофабриці "Чорнобаївська" в Херсонській області. Збитки оцінюються у 330 млн доларів. Як повідомили в агрохолдингу "Авангард", через дії російських загарбників на фабриці від спраги та голоду померло 4,4 млн курей, що кваліфікується правоохоронними органами як екоцид.

"Після окупації фабрика була пограбована російськими окупантами. Вивезено все цінне, все, що не могли вивезти, – пошкодили або знищили. Загальні фінансові втрати агрохолдингу в результаті російської агресії на поточний момент оцінюються приблизно в 12 млрд грн, або 330 млн доларів", – йдеться у повідомленні. При цьому наголошується: фактичне знищення фабрики спричинило брак курячих яєць в Україні. Адже "пропозиція на ринку суттєво зменшилася, а ціни зросли".

Проблеми накривають: Російський "Газпром" почав розпродавати майно після рекордного в історії збитку

четвер, 9 травень 2024, 15:30

Отримавши перший за 25 років і рекордний за всю історію збиток, російський гігант "Газпром" розпочинає розпродаж майна. У середу компанія оголосила про пошук покупців на великі об'єкти нерухомості в Москві та Підмосков'ї. Серед них - офісні будівлі на ...

Туристичний сезон у Туреччині розпочався з рекордною кількістю туристів, але не російських

четвер, 9 травень 2024, 13:18

Сезон відпочинку у Туреччині, зокрема у Анталії, розпочався з рекордної кількості відпочивальників – за чотири місяці курорт уже відвідали понад 2,5 млн туристів. Про це пише видання Hurriyet, передають Патріоти України. За прогнозами голови Асоціації ...