Російський ВПК на голодному пайку: За перші чотири місяці 2024 року обвалився Імпорт процесорів до РФ. Санкції працюють

За 4 місяці 2024 року офіційний імпорт закордонних процесорів Intel та AMD у РФ впав у 15 разів. Про це повідомляє російське видання "Комерсантъ" із посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

За перші чотири місяці 2024 року офіційний імпорт процесорів Intel впав у 15 разів. У грошах падіння було 12-кратним, до 297 млн рублів проти 3,5 млрд. Аналогічна ситуація спостерігається і в постачанні процесорів AMD - лише за 2024 рік в РФ поставили 17 тисяч процесорів на загальну суму 142 млн рублів, скорочення становило 258% у натуральному вираженні та 321% - у грошовому.

Як повідомляють, імпорт могла ускладнити логістика фінансових потоків. У російському виданні зазначають, що значне скорочення поставок процесорів не скоротить сферу виробництва, а підніме ціну відповідних послуг на 10%.

За даними директора російської компанії "Промобіт" Максима Копосова, невеликі російські виробники, які закуповують процесори у дистриб'юторів, не відчувають дефіциту компонентів. При цьому, великі гравці, які купують чіпи Intel і AMD безпосередньо в інших країнах, могли зіткнутися з відсутністю поставок. Це може загрожувати припиненням виробництва електроніки у деяких компаній і тимчасовим дефіцитом пропозицій щодо серверів, систем зберігання даних, комп'ютерів або іншої техніки, що працює на процесорах Intel і AMD.

"Занадто багато чинників...":Що буде з курсом долара в Україні

неділя, 18 серпень 2024, 13:30

В Україні курс долара у більшості обмінників фінкомпаній та працюючих вихідними відділень банків перебуватиме в межах коридору: прийом від 40,60 до 41,30 гривень та продаж від 41,35 до 41,65 гривень. А курс євро власники обмінників 17−18 серпня виставл...

Українцям масово відмовляють у субсидіях: Що робити, аби все-таки отримати допомогу від держави

неділя, 18 серпень 2024, 13:15

В умовах повномасштабної війни держава продовжує адресно підтримувати тих українців, хто цього потребує - зокрема, надаючи житлові субсидії. При цьому нині в Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу - без збирання довідок та витрачання...