Росію через санкції відкине на 15 років - по економіці агресора завдадуть чергового удару

Санкції та повномасштабна війна, яку розв'язала Росія, призведе до скорочення економіки агресора та відкине її розвиток на 15 років. Уже найближчим часом проти РФ можуть запровадити чергові жорсткі обмеження.Про це із посиланням на аналіз Інституту міжнародних фінансів повідомляє видання USA Today, передають Патріоти України.

Так, російська економіка скоротиться на 15% цього року та ще на 3% у 2023 році. Історично високі ціни на нафту та природний газ забезпечили певний захист від глобальних санкцій, а російський Центральний банк підвищив відсоткові ставки та запровадив контроль за капіталом.

"Західні союзники можуть зробити додаткові кроки протягом найближчих тижнів і місяців, щоб продовжувати чинити тиск на російський уряд", – йдеться у доповіді.

  • Сполучені Штати ввели 1194 санкції проти Москви, за ними слідують Канада (908) та Швейцарія (824).
  • У Росії заморозили половину всіх її золотовалютних резервів, які накопичували багато років. Йдеться про 300 млрд дол.
  • Найбільші російські банки відключили від SWIFT.
  • У РФ заборонено ввозити банкноти євро та долара.
  • До кінця року ЄС скоротить постачання нафти на 90%, повністю заборонять нафту, яку постачають морем.
  • Вся панівна еліта потрапила під персональні санкції, їхні особняки та рахунки заморожені.
  • З РФ пішли близько тисячі компаній, зокрема McDonald's, Coca-Cola, KFC, BP та Shell.

До речі, президент Росії Володимир Путін заявив росіянам про економічну стабільність у Росії. Водночас економіка його держави руйнується, державні ЗМІ та сам Путін продовжують розповідати про досягнення.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...