Росію вже звинувачують у теракті: Сейсмологи підтвердили вибух на газопроводі між Фінляндією та Естонією

Прокладка газопроводу Balticconnector

Незалежна дослідницька компанія NORSAR, що спеціалізується на сейсмології та сейсмічному моніторингу, у своєму звіті підтвердила, що на фінському узбережжі Балтійського моря міг статися вибух. Останній, імовірно, і став причною пошкодження газопроводу Balticconnector.

Фінські станції зафіксували ймовірний вибух 8 жовтня о 01:20 за місцевим часом. Його епіцентр розташовувалося приблизно в 40 кілометрах від естонського міста Палдіскі.

Дані про цей інцидент продовжують аналізувати.

"Локальна магнітуда події оцінюється в 1,0, що значно менше, ніж вибух на газопроводі Nord Stream, зафіксований у вересні 2022 року", - додали дослідники.

Керівництво Фінляндії вважає, що Росія атакувала морський газопровід Baltic Connector, розташований між Фінляндією та Естонією, повідомляє фінське видання Iltalehti.

"Керівництво Фінляндії та Сили оборони підозрюють, що Росія завдала удару по газопроводу між Фінляндією та Естонією", - йдеться у публікації.

Влада виявила пошкодження газопроводу Baltic Connector в ніч з 7 на 8 жовтня. Крім того, виявлено несправність у кабелі зв'язку між Фінляндією та Естонією.

Зазначається, що газопровід виведено з ладу на кілька місяців.

Джерела у сфері закордонних справ і політики безпеки повідомили виданню, що уряд вважав цілком можливою диверсійну атаку з боку РФ на газопровід, що проходить Фінською затокою.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...