"Розбагатіли": В Україні в результаті індексації пенсії підняли в середньому лише на 45 грн

В Україні з 1 липня внаслідок індексації прожиткового мінімуму перерахували розміри пенсій. У результаті для 4,5 млн українців пенсії в середньому підняли всього на 45,4 грн. Про це Пенсійний фонд України повідомляє на офіційній сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Розміри підвищення пенсій з 1 липня 2022 року кожному пенсіонеру визначено індивідуально залежно від того, яка складова пенсійної виплати перерахована (мінімальний розмір пенсії за віком, доплата за понаднормовий стаж, підвищення, надбавку або мінімальну пенсійну виплату). Пенсії зросли у 4 млн осіб, середній розмір підвищення – 45,40 грн", – йдеться у публікації.

Відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік", прожитковий мінімум, визначений для осіб, які втратили працездатність, з 1 липня зріс до 2027 грн., що стало підставою для проведення перерахунку пенсій.

  • мінімальна пенсія збільшиться на 93 грн – до 2027 грн;
  • мінімальна пенсія шахтаря на 279 грн – до 6081 грн;
  • мінімальна пенсія за втратою годувальника в сім'ях військовослужбовців на 186 грн – до 4054 грн;
  • максимальна пенсія на 930 грн – до 20 270 грн;

Виплата розпочалась з 4 липня, звертатися по перерахунок не потрібно, пояснили у Пенсійному фонді. Зазначимо, у Міністерстві соціальної політики ухвалили рішення до кінця війни в Україні автоматично продовжити виплату всіх допомог. Йдеться, зокрема, про соціальну допомогу та субсидії. В Україні соціальну допомогу в різних розмірах одержують близько 6 млн осіб. Ще майже 11 млн осіб, згідно з даними ПФУ, отримують пенсії.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...