"Рожденный ползать летать не может": Найвідоміший російський авіасалон скасовують вперше за 30 років, - росЗМІ

Відомий російський авіасалон скасовують вперше за 30 років − росЗМІ

Міжнародний авіаційно-космічний салон МАКС, який мав відбутися цього року в підмосковному Жуковському з 25 до 30 липня, переноситься на невизначений термін із міркувань безпеки, повідомляє російське видання "Коммерсант".

Повідомляється, що захід вирішили перенести з міркувань безпеки, оскільки МАКС зазвичай відвідували десятки тисяч людей на день, локація відкрита і є ризики створення перешкод для льотної програми.

За даними "Коммерсанта", частина учасників авіасалону вже зупинила підготовку до нього.

Організатори події поки ситуацію не коментують. Повідомляється, що інформацію про нові терміни проведення оголосять найближчими днями.

Але більшість співрозмовників видання говорять про перенесення МАКСа на 2024 рік "або далі".

Експерти вважають скасування авіасалону логічним виходом, оскільки без льотної програми МАКС не має сенсу, а забезпечити належні заходи безпеки на такому масовому заході − складно.

МАКС проводився кожні два роки з 1993 року, а з 2005 року має статус заходу федерального значення, і цього літа мав відбутися уже 16-й раз. На авіасалоні проводять показові польоти і демонстрації нових розробок, організовують наукові конференції, проводять переговори і укладають контракти на виробництво і постачання техніки. Повідомляється, що у 2019 році на МАКСі відбулася прем'єра середньомагістрального літака МС-21-300.

Салон проводиться під патронатом президента РФ, який традиційно відкриває захід.

Зазначається, що за 30 років авіашоу жодного разу не скасовували.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...