Розкіш насолоджуватись кавуном: Чи дочекаються українці цьогоріч помірних цін на смугасту ягоду

Українські виробники на початку серпня відвантажують кавуни майже утричі дорожче, ніж в аналогічний період 2019 року. Про це в коментарі «Інтерфакс-Україна» заявила директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації Катерина Звєрєва, зазначають Патріоти України.

«Сезон місцевих кавунів в Україні наближається до свого піку. Через збільшення пропозиції на ринку ціни на «смугасту ягоду» опустилися до мінімального за сезон рівня. Однак, незважаючи на сезонне зниження цін, українські виробники на початку серпня відвантажують кавуни майже в три рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року», - розповіла Звєрєва.

Зазначається, що гуртові ціни на кавуни коливаються у межах 4-6 грн за кілограм, тоді як у минулому році - по 1,5-2 грн/кг.

В асоціації наголосили, що високі ціни в порівнянні з минулим сезоном пояснюються в першу чергу несприятливими погодними умовами, які вплинули на дозрівання кавунів.

«Низькі температури повітря протягом усього травня і першої половини червня не тільки затримали сезон ранніх сортів кавунів на кілька тижнів, а й позначилися на врожаї більш пізніх сортів. Ті фермери, які, незаважаючи на прохолодну погоду (мінімальні нічні температури повітря в травні фіксувалися в межах 4-7 °С), все ж зважилися сіяти кавуни на початку травня, або частково втратили урожай, або отримали нерівномірні сходи. Відповідно, продукція на ринок сьогодні надходить нерівномірно», - пояснила Звєрєва.

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...

В Україні підвищать пенсії, але пощастить не всім: Що треба знати

понеділок, 18 березень 2024, 19:30

Окрім того, що в Україні зростуть пенсії за вислугу років, наприкінці березня підвищення розміру виплат слід очікувати ще деяким групам українців, передають Патріоти України. В Суспільному повідомляють, що пенсії в Україні перерахували через підвищення...