Розмір субсидії на електроенергію для мешканців однієї з областей України збільшили вп'ятеро: Що треба знати

Мінсоцполітики повідомили, що для забезпечення підтримки уразливих верств населення регіону, уряд вирішив збільшити для мешканців Харкова та області на нинішній неопалювальний сезон (з травня по вересень включно) розмір пільг та субсидій на електроенергію.

Адже вартість 1кВт електроенергії, що постачається централізовано, становить 2,64 грн, а вартість 1кВт, виробленого на дизельному паливі — в 5 разів більше (13,5 грн). Отже, середній розмір субсидії на послугу з постачання та розподілу електричної енергії, який отримують харків'яни, збільшиться зі 106 грн до 530 грн на місяць, пільги — з 74 грн до 370 гривень.

«Додатково звертатися за перерахунком субсидій їм НЕ потрібно, перерахунок розміру субсидій і пільг для жителів Харкова та Харківської області, які підпадають під дію даного рішення уряду, буде проведено Пенсійним фондом автоматично», — зазначили у міністерстві та нагадали, кому потрібно звертатися із заявою та декларацією для призначенні субсидій та розрахунку розміру виплат:

  • внутрішньо переміщеним особам;
  • людям, які отримували субсидію, і хочуть змінити інформацію про родину;
  • людям, які отримують субсидію на орендоване помешкання;
  • а також тим, хто з початку повномасштабного вторгнення отримував виплати за централізованим механізмом (субсидії для тих, хто проживав на тимчасово окупованих територіях України або територіях активних бойових дій розраховувались по даних 2022 р.)

Травневі відключення світла: Ось чому українці лишилися без електрики саме зараз

понеділок, 20 травень 2024, 16:50

Багато українців обурюються, що відключення світла почалися, коли на енергосистему вже не тисне опалювальний сезон. І хоча це дійсно так, обстріли енергетичної інфраструктури російськими агресорами змусили енергетиків задіяти відключення саме зараз. Пр...

Саме час продати Путіна заради власного порятунку: Китай у квітні спіткав рекордний відтік капіталу

понеділок, 20 травень 2024, 16:42

У Сі Цзіньпіня залишається все менше часу на торги з Заходом, щоб обміняти відмову на підтримку воєнної машини Росії на порятунок економіки своєї країни. Відтік капіталу з Китаю у квітні поточного року погіршився до найбільшого показника з грудня 2016 ...