Розмитнення авто в Україні: Чи існують пільги і що треба знати

Українці можуть купити авто за кордоном, але для цього потрібно його розмитнити. Нині пільг на цей процес майже немає, передають Патріоти України.

Розмитнення авто в Україні

Для українців відмінили пільгу на розмитнення авто і тепер цей процес знову платний. Проте авто для військових все ще можна оформити безкоштовно.

Пільга для військових стосується лише автівок, що імпортуються за запитом військовослужбовців або певної військової частини.

Щоб розмитнити авто треба здійснити наступні кроки:

  • Купити автомобіль за кордоном, оформлення купівлі-продажу та отримати технічний паспорт.
  • Подати попередню митну декларацію, яка є необхідною для ввезення на територію України. Декларацію слід подати у митницю, де буде здійснюватися оформлення.
  • Перерахувати грошову заставу, що дорівнює повній вартості розмитнення, на рахунок митниці.
  • Перетнути кордон та доставити транспортний засіб до зони митного контролю. При потребі – доплатити кошти у разі змін курсу або вартості авто.
  • Отримати сертифікат відповідності.
  • Заповнити митну декларацію.
  • Зареєструвати авто в Україні.

Розмитнення авто в Україні: Чи існують пільги і що треба знати

середа, 4 вересень 2024, 18:56

Українці можуть купити авто за кордоном, але для цього потрібно його розмитнити. Нині пільг на цей процес майже немає, передають Патріоти України. Для українців відмінили пільгу на розмитнення авто і тепер цей процес знову платний. Проте авто для війсь...

В Україні посилять пенсійні правила: Ось хто більше не зможе вчасно отримувати виплату

середа, 4 вересень 2024, 18:43

В Україні пенсійні правила посилять з 1 січня 2025-го. Це відбудеться в межах змін, що було ухвалено ще в 2017-му. В результаті ще більше українців не зможе вийти вчасно на пенсію (тобто в 60 років), передають Патріоти України. Як йдеться в матеріалі O...