Розплата неминуча: Сенат США підтримав поправку, що дозволяє конфіскувати російські активи на користь України

Сенат США підтримав законопроєкт про використання арештованих російських активів для допомоги Україні. Про це повідомив у Twitter член Палати представників Том Маліновський, передають Патріоти України.

За словами конгресмена, законопроєкт ухвалили як поправку до масштабного законопроєкту про фінансування федерального уряду США. Очікується, що Палата представників проголосує за нього пізніше в четвер, 22 грудня.

«Ця поправка дозволить Міністерству юстиції через державного секретаря переказувати доходи від арештованих активів олігарха чи інших підсанкційних організацій народу України», - пояснив сенатор-республіканець Ліндсі Грем, пише CNN.

За словами сенатора, поправка стане «полегшенням для американських платників податків» і «поганим днем для олігархів». 21 грудня президент України Володимир Зеленський вирушив у Вашингтон з неанонсованою поїздкою, яка стала його першим закордонним візитом від початку повномасштабного вторгнення РФ.

Травневі відключення світла: Ось чому українці лишилися без електрики саме зараз

понеділок, 20 травень 2024, 16:50

Багато українців обурюються, що відключення світла почалися, коли на енергосистему вже не тисне опалювальний сезон. І хоча це дійсно так, обстріли енергетичної інфраструктури російськими агресорами змусили енергетиків задіяти відключення саме зараз. Пр...

Саме час продати Путіна заради власного порятунку: Китай у квітні спіткав рекордний відтік капіталу

понеділок, 20 травень 2024, 16:42

У Сі Цзіньпіня залишається все менше часу на торги з Заходом, щоб обміняти відмову на підтримку воєнної машини Росії на порятунок економіки своєї країни. Відтік капіталу з Китаю у квітні поточного року погіршився до найбільшого показника з грудня 2016 ...