Розтрата 88 мільйонів: Суд виправдав звинувачених у справі Держзернової корпорації. САП у люті від такого правосуддя

Вищий антикорупційний суд виправдав трьох фігурантів справи про розтрату 88 млн грн Державної продовольчої зернової корпорації. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, зазначають Патріоти України.

А саме, 29 вересня виправдальні вироки отримали колишній в.о. голови ДПЗКУ Валерій Томіленко та директори елеваторів Григорій Шквиря та Юрій Селюченко.

Томіленка звинувачували у розтраті близько 88 млн грн держкорпорації у 2015 році у змові з двома директорами елеваторів.

У суді вирішили, що прокурори не змогли довести вину фігурантів. Також, повідомила TI, колегія суддів постановила зняти арешт з помешкань та авто обвинувачених і повернути заставу у розмірі 2,5 млн грн.

У САП одразу заявили, що оскаржать вирок: "Прокурор САП не погоджується з вказаним рішенням суду та оскаржить його в суді апеляційної інстанції".

Нагадаємо<, за версією слідства, у 2015 році Томіленко підписав два договори щодо поставки кукурудзи з ПАТ "Рокитнянський комбінат хлібопродуктів" та ПАТ "Васильківхлібпродукт". За ними було згодом здійснено 50 млн гривень та 38,5 млн гривень передоплати. Товару не надійшло, а керівництво ДПЗКУ декларувало отримання прибутку за обома договорами. Внаслідок цього підприємство втратило 88 млн грн.

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...