Розумні люди нехай заробляють з обох боків: Президент Зеленський поділився секретом, як газ може коштувати на 40% дорожче або дешевше

Населення України запросто може економити до 40% на платіжках за газ. Таку заяву зробив глава держави Володимир Зеленський, пише пресслужба офісу президента, зазначають Патріоти України. Також президент озвучив умови економії на "блакитному паливі".

Зеленський заявив, що українці, обираючи державного постачальника газу, зможуть заощадити до 40% за блакитне паливо. Президент стверджує, допомогу українцям в економії на комунальних послугах, зокрема, на платіжках за газ, має надавати держава.

Зеленський каже, Державний постачальник газу НАК Нафтогаз України дозволить населенню нашої країни заощадити при розрахунках за блакитне паливо.

Володимир Зеленський підкреслив, що мета державних компаній полягає у створенні вигідних можливостей для простого населення, а також для роботи в інтересах українських громадян.

Володимир Зеленський зазначає, ціни на блакитне паливо для населення України він вже обговорив з Головою правління Нафтогазу Андрієм Коболєвим. Таким чином, вартість кубометра газу в Нафтогазі з січня 2021 року становитиме 7,22 гривні. Варто відзначити, вартість блакитного палива в облгазах в середньому зафіксована на рівні 9,9 гривні за кубометр.

Володимир Зеленський резюмував, у зв'язку з цим, українцям потрібно допомагати. На ринку газу є постачальники, які ставлять тариф на 30-40% вище, ніж тариф у Нафтогазу. Тому, державна компанія Нафтогаз буде встановлювати найнижчі тарифи на блакитне паливо.

Тарифи на комуналку в Україні

  • Нагадаємо, 30 Листопада з проєктів Державної комісії, яка регулює тарифи у сфері енергетики і комунальних послуг в країні (НКРЕКП) стало відомо, що з 1 січня 2021 року в Україні подорожчають тарифи на газ. Причому ціни можуть злетіти в середньому на 80%.
  • У Нафтогазі, у свою чергу, заявляли, що підвищення не торкнеться тих громадян, які раніше уклали з постачальниками річні тарифи на постачання палива.
  • Кабінет Міністрів України 28 грудня прийняв рішення про скасування пільгового тарифу на оплату електроенергії для населення, згідно з яким українці на цей час платять 90 копійок за перші 100 кіловат-годин. Вже з 1 січня 2021 року ціна для побутових споживачів зафіксована на рівні 1,68 грн/кВт-год.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...