Розв'язана РФ війна не зупинила: Азійська країна купуватиме нафту в Росії

Шрі-Ланка вирішила купувати нафту у Росії, що розв'язала війну проти України. Після оголошення дефолту країна зіткнулася зі значним дефіцитом пального, і вирішення цієї проблеми її влада побачила у закупках в РФ нафти з подальшою переробкою її на єдиному в Шрі-Ланці нафтопереробному заводі. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

Зазначається: закуповуватиме країна легку сибірську нафту. Цей сорт є одним з небагатьох, які можуть переробляти НПЗ Шрі-Ланки. "Єдиний нафтопереробний завод країни має отримати сиру нафту 28 травня, що дозволить перезапустити його вперше більш як за два місяці", – йдеться в повідомленні. При цьому наголошується: як Шрі-Ланка платитиме за постачання, наразі невідомо.

Шрі-Ланка стала однією з останніх азіатських країн, яка погодилася на пропозицію Росії про купівлю її дешевої нафти після того, як РФ вторглася до України. "Більшість нафтопереробних заводів у США та по всій Європі припинили закупівлю у Росії, що призвело до різкого падіння вартості її нафти", – нагадали аналітики.

Зі свого боку, ЄС готує "урізаний" варіант нафтового ембарго, який зачепить лише постачання морем. Таке ембарго можуть ухвалити до кінця травня, "урізаний" варіант погоджують для того, щоб переконати підтримати обмеження Угорщини.

Зазначимо, що санкції могли ухвалити ще кілька тижнів тому, проте їх заблокувала Угорщина. Вони не просто відмовляються від тих обмежень, які зачеплять їхню економіку, а й продовжують стверджувати, що всіляко намагаються не втручатися у війну.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...