Розвідка Британії розповіла, як мобілізація б'є по економіці Росії - нестача робочої сили досягла нового максимуму

Мобілізація громадян на війну проти України б'є по економіці країни-агресорки. Нестача робочої сили в сфері промисловості РФ досягла нового максимуму, передають Патріоти України.

Про це йдеться у зведенні воєнної розвідки Великої Британії, оприлюдненому вранці 11 вересня. Там нагадали, що до кінця 2023 року війська РФ мають намір набрати 420 тис. контрактників, а 3 вересня заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв заявив, що набрано вже 280 тис.

Ці цифри не можуть бути перевірені незалежно, зазначили в британській розвідці. Водночас там зазначили, що призов до армії в РФ продовжує чинити негативний вплив на забезпечення робочою силою в промисловості країни-агресорки.

Зокрема, російський Інститут економічної політики Єгор Гайдар виявив, що нестача робочої сили в промисловості Росії досягла нового максимуму в 42% у липні 2023 року, що на 7% вище, ніж у квітні 2023 року.

На відміну від призову на військову службу в інших сферах, в ІТ-секторі РФ зробила кроки щодо збереження робочої сили. Це, ймовірно, підкреслює особливо гострий дефіцит в секторі після того, як близько 100 тис. ІТ-фахівців залишили Росію 2022 року, що відповідає 10% робочої сили ІТ-сектору, йдеться у зведенні.

У розвідці Британії нагадали, що 4 вересня президент РФ Володимир Путін підписав указ про збільшення віку звільнення від призову до армії для ІТ-фахівців з 27 до 30 років.

"Це показує, що мобілізація та призов на військову службу в Росії посилили нестачу робочої сили в необоронній сфері. Напередодні президентських виборів у Росії, запланованих на березень 2024 року, російська влада, ймовірно, прагнутиме уникнути подальших непопулярних мобілізацій", – вважають у британській розвідці.


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...