Рубль перший у світі за темпами девальвації: Росіянам радять скупляти валюту, поки не запізно

У Росії вже найближчим часом рубль обвалиться до 85 руб. за долар (зараз 77 рублів), населенню варто запасатися валютою. Про це заявив російський експерт, виконавчий директор Klopenko Group Дмитро Іванов, повідомляють Патріоти України з посиланням на Прайм. У цьому році вітчизняна валюта (рубль. - Ред.) стала першою в світі за темпами девальвації, обігнавши турецьку ліру і бразильський реал - рубль втратив більше 20% своєї вартості, - вказав експерт.

За його словами, цей тренд збережеться і у найближчі місяці, оскільки об'єктивних причин для зміцнення рубля немає: ціни на нафту продовжують падати, російська економіка знаходиться у глибокій рецесії, а пандемія коронавірусу продовжить впливати на економічне життя ще довгий час.

Через це зараз росіяни активно купують готівкову валюту, створюючи мультивалютну корзину - це найбільш розумний і зважений підхід при девальвації національної валюти в економічну кризу, - підсумував Іванов.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...