"Руслан" повертається на історичну батьківщину: Канада передасть Україні арештований російський літак Ан-124, - Трюдо

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо пообіцяв передати Україні російський транспортний літак Ан-124, затриманий минулого року у Канаді в аеропорту Торонто.

Про він сказав в суботу на пресконференції під час візиту до Києва, його цитує "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні через законодавство, яке ми ухвалили, ми конфіскуємо цей літак, який був у власності Росії, і починаємо процес передання цього активу Україні, щоб він більше ніколи не використовувався Росією на підтримку війни", – сказав канадський прем'єр.

Як відомо, Канада ухвалила механізм конфіскації активів РФ на користь України. У червні минулого року там було ухвалено зміни до Закону "Про спеціальні економічні заходи" (Special Economic Measures Act), якими була створена можливість конфіскації та використання російських активів для допомоги Україні.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...