Самотність злочинного лузера стає все очевиднішою: "Партнери" РФ почали відмовлятися від платіжної системи "Мир", - Bloomberg

Фінансових "партнерів" РФ налякали санкції Мінфіну США

Переважна кількість країн, які спочатку погодилися обслуговувати російську платіжну систему Мир, тепер відмовилася від цієї співпраці. Причина полягає у загрозі накладення санкцій Мінфіну США. Про це повідомило інформагентство Bloomberg.

"Міжнародні амбіції Росії щодо втілення власної альтернативи платіжним системам Visa та Mastercard зазнали краху, оскільки навіть деякі з її найближчих союзників відмовилися від платіжної системи Мир після загрози США накласти санкції на всіх, хто допомагатиме або підтримуватиме її використання", - зазначає ЗМІ.

Спочатку дев'ять країн погодилися на обслуговування системи Мир після першої хвилі обмежень з боку Сполучених Штатів у 2014 році. Однак тепер банки шести країн відмовилися продовжувати таку співпрацю. Вони скасували домовленості за два місяці після того, як Міністерство фінансів США оприлюднило своє попередження у вересні.

У банку РФ здивувалися відмовою таких "дружніх" країн від співпраці з російською платіжною системою, зазначає інформагентство.

Як уже повідомлялося, кредитні організації низки країн, які раніше приймали карти Мир, перестали працювати з російською платіжною системою.

Перед цим у Туреччині два з п'яти банків, які приймають російські платіжні картки Мир, призупинили роботу з ними.

Крім того, Туреччина розробляє "квиткову карту" для російських туристів як альтернативу системі Мир.

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...