Санкції можуть бути набагато дієвішими: Латвія придумала, як обрубати Росії ввезення сировини, необхідної для військової промисловості

Латвія пропонує включити до 14-го пакету санкцій ЄС проти Росії заборону на російську сільгосппродукцію, а також експорт до РФ і транзит сировини, що використовується в оборонній промисловості, — марганцевої руди й оксиду алюмінію. Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Крішьяніс Каріньш на Раді закордонних справ ЄС 18 березня, закликавши посилити санкційний тиск на Росію, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міністр економіки Віктор Валайніс вважає, що після досягнення угоди на рівні ЄС необхідно буде розробити і компенсаційні механізми для латвійських підприємств.

Міністр сполучення Каспар Брішкенс сказав, що він уже закликав транспортний сектор до максимальної відмови від угод із Росією.

Євросоюз із лютого 2022 року затвердив 13 пакетів санкцій проти Росії. Останній із них було затверджено в лютому 2024 року.

Рада ЄС також постановила, що обмеження у сфері імпортно-експортного контролю в рамках 13-го пакета санкцій поширяться на деякі компанії з Китаю, Індії, Сербії, Казахстану, Таїланду, Туреччини, Шрі-Ланки.


ФОПам в Україні можуть перерахувати податки: Озвучено деталі

понеділок, 20 травень 2024, 1:45

В Україні задля подолання проблем наповнення бюджету можуть запровадити військовий збір для ФОПів. Зараз він становить 1,5%. Про це написала старша експертка Команди підтримки реформ Мінекономіки Аліна Бойко на сайті ZN.UA. Наразі військовий збір стано...

В Україні 20 травня знову відключатимуть світло: В "Укренерго" назвали час, коли застосують обмеження

неділя, 19 травень 2024, 21:30

Ввечері в понеділок, 20 травня 2024 року, в усіх без винятку областях України слід очікувати планових відключень світла. Про це за добу попереджає компанія "Укренерго". Ці заходи стосуватимуться як промислових споживачів, так і побутових. Відключення б...