Саудівська Аравія готується нанести вирішальний удар у "нафтовій війні" з РФ

За останні пару тижнів нафтотрейдери не змогли продати європейцям жодного бареля Urals.

Саудівська Аравія готується наростити видобуток нафти і повністю витіснити Росію з ринків Європи. Про це йдеться в статті CNN.Business, передають Патріоти України.

"Нафтова війна", яку почав Кремль, в найближчі тижні досягне свого піку. У квітні Саудівська Аравія нарощує видобуток нафти на 1,5-2 мільйона барелів на день, на які вже оголосила рекордні знижки. Всі ці дешеві барелі хлинуть на світові ринки, витісняючи слабких гравців. Однією з перших постраждає Росія. За найсприятливішого сценарію вартість нафти впаде нижче $ 15 за барель. А японські банкіри взагалі напророкували крах цін на нафту нижче 0.

Надії Кремля на те, що нафтова галузь Саудівської Аварії не витримає таких збитків, не судилося збутися. З 2012 року Ер-Ріяд вклав в стійкість своєї «нафтової» близько $ 35 мільярдів. Зараз саудівці кажуть про готовність утримувати виробничі потужності в 13 мільйонів барелів на день протягом року, з яких 10 мільйонів підуть на експорт.

Завдяки новим технологіям буріння, собівартість видобутку в Саудівській Аравії ще більше знизилася на деяких родовищах, таких як найбільше в світі морське нафтове родовище Шааб. Саудівська нафта зараз є найдешевшою в світі, навіть з урахуванням витрат на видобуток, транспортування і податки. Вона становить $ 9 за барель. А ось собівартість російської марки Urals вдвічі більше - $ 19,2 за барель. Уже зараз нафтова галузь Росії несе катастрофічні втрати. Вона вже втратила ринок Європи і Китаю. За останні пару тижнів нафтотрейдери не змогли продати європейцям жодного бареля Urals. А в середині квітня "нафтову" РФ очікує крах. Слідом за нею покотиться російський рубль і вся економіка країни.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...